Virtuális láncszemek József Attila szobra körül

Hat nappal tiltakozásom - Virtuális szerver József Attila szobrának eltávolítása ellen - meghirdetése után megjelent  akciómról az első sajtóhír (KISZó Online):

Virtuális élőlánc József Attila szobráért
Szépen szaporodnak a virtuális láncszemek a Google találati listáin is; erről itt készítettem kimutatást:


Szerver Élőlánc - József Attila szobra - tiltakozás

Amikor kiválasztják az alkalmazásaik szerveren való elhelyezésének módját, a felhasználók választás előtt állnak - fizikai vagy virtuális szerveren való elhelyezés. Még ha a választás ebben a helyzetben nyilvánvaló is, nehéz a megfelelő választást meghozni, amikor olyan kifejezések jelennek meg, mint a felhőszolgáltatás és a számítási felhő.

Az egyes megoldások előnyeinek és hátrányainak megértéséhez nézzük meg, mi a különbség a két lehetőség között. Ha adatokat helyez el egy fizikai szerveren, akkor minden erejét megkapja a rajta tárolt alkalmazások futtatásához, hiszen a fizikai szerver valódi berendezés, amelynek ereje Önt illeti. Nem számít, hogy az Ön tulajdona, vagy adatközpontban bérli, processzort, RAM-ot és merevlemezeket használnak a telepített szoftver futtatásához.

Most beszéljünk a virtuális szerverekről - VPS. A virtuális webszerver egy fizikai szerver alapján jön létre, ami azt jelenti, hogy a kapacitása virtuális szerverekre van felosztva. A VPS birtokolja a fizikai szerver szükséges attribútumait is – a processzort, a RAM-ot és a merevlemezeket, amelyeket virtualizációs környezetben osztanak fel a VPS között. Első pillantásra úgy tűnik, a dedikált szerver a megfelelő választás, hiszen az erejét nem osztják meg más VPS-ekkel, hanem egészen addig, amíg fel nem tesszük magunknak a kérdést, hogy mennyibe kerül egy virtuális szerver. Egy virtuális szerver bérlése olcsóbb, mint egy dedikált szerver bérlése, ráadásul a több VDS egy fizikai szerveren való jelenléte általában nem okoz kellemetlenséget. De mi a helyzet a VPS megbízhatóságával és üzemidejével? Emlékezzünk a felhő hosting fogalmára.A felhőtechnológiák növelik a virtuális magánszerver hibatűrésének szintjét a felhőmérnöki csomópontok többszörös megkettőzése miatt. Meg kell jegyezni, hogy nem minden optimalizált virtuális webszerver felhő, a VDS-ek általában egy szerver alapján jönnek létre, és ennek eredményeként a bérleti díjon kívül nincs előnyük a dedikált szerverhez képest. De ha már a felhőnél tartunk, akkor a költségek mellett nyugodtan tulajdoníthatjuk az előnyöknek a megbízhatóságot és a könnyű méretezhetőséget, az adatmentést és egyebeket. Mivel Ön a felhőben bérel egy virtuális szervert, nem frissíti a hardvert, mivel ez a felhőt biztosító adatközpont feladata.A VDS-eket általában egy szerver alapján hozzák létre, és ennek eredményeként a bérleti díjon kívül nincs előnye a dedikált szerverhez képest. De ha már a felhőnél tartunk, akkor a költségek mellett nyugodtan tulajdoníthatjuk az előnyöknek a megbízhatóságot és a könnyű méretezhetőséget, az adatmentést és egyebeket. Mivel Ön a felhőben bérel egy virtuális szervert, nem frissíti a hardvert, mivel ez a felhőt biztosító adatközpont feladata.A VDS-eket általában egy szerver alapján hozzák létre, és ennek eredményeként a bérleti díjon kívül nincs előnye a dedikált szerverhez képest. De ha már a felhőnél tartunk, akkor a költségek mellett nyugodtan tulajdoníthatjuk az előnyöknek a megbízhatóságot és a könnyű méretezhetőséget, az adatmentést és egyebeket. Mivel Ön a felhőben bérel egy virtuális szervert, nem frissíti a hardvert, mivel ez a felhőt biztosító adatközpont feladata.

Népszerű bejegyzések