BDK BLOG

Télikert, terasz építés, tető, ajtó, ablak

Kerti terasz beépítése

terasz beépítés - üveg télikert
A beépített teraszok nemcsak növények teleltetésére szolgálhatnak
Teraszok beépítésével igen változatos télikert-funkciójú helyiségeket hozhatunk létre. A klasszikus megoldás szerint a beüvegezett teraszon afféle társalgót, szalont szokás berendezni délszaki növények elhelyezésével. Ha a kerti terasz egy nappali szobából nyílott, az elválasztó falon nagy üvegajtó nyitható és a két helyiség egybenyitásával igen elegáns, számos vendég fogadására alkalmas szalonhelyiség alakítható ki.

Télikerti funkciók

beüvegezett terasz - ajtó, ablak, tető
A teraszbeépítések kényelmi és szórakozási célok mellett praktikusabb célokat is szolgálhatnak, ilyen például a növényelhelyezés: ahelyett, hogy a melegkedvelő növényeket telente a lakószobákba, nyaranta a kertbe költöztetnék, egy jól kialakított télikertben egész év során jól érezhetik magukat.

Berendezhető a beépített teraszon dolgozószoba is. Közismert tény, hogy az élete utolsó éveit Svédországban töltő idős költő, Tsúszó Sándor egy kellemes télikertben alkotta öregkori műveit. Nem csoda, hogy ezekben minduntalan felbukkannak a kert, üveg, ablak, tél szavak.

Az üveg ajtók, ablakok megfelelő kialakítása más felhasználást is megenged. Egy télikertben kellemes étkező alakítható ki, s ezzel a lakás terheltsége enyhíthető. De költözhet a konyha is a fedett, beépített teraszra: a képen látható környezetben főzőcskélni igencsak kellemes élvezet lehet. Természetesen szükséges gondoskodni a szellőztetésről és árnyékolásról, az ablaknyitás nem elég ott, ahol sok hő szabadul fel és még a nap is besüt. >> Tovább: télikert, terasz építés, tető, ajtó, ablak

Teraszok beépítése - Budapest. Télikert építés

Építőipari szolgáltatások Magyarországon. Télikertek tervezése, erkélybeépítés, üveg terasz készítés építési elemekből: tetőzet, üvegfal, harmonika ajtó.

Tetőablak, üvegajtó

Körültekintő teraszbeépítés és jól tervezett télikertgyártás során az eltolható üveg ajtó, a bukó ablak, a nyitható tető kialakítása a télikert számára több funkciót megenged, így a növényszoba a lakás szerves részévé válhat az ötödik évszak során. Tovább: https://terasztelikert.hu/teraszok-beepitese/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése