PR cikk elhelyezés honlapokon

PR cikkek a keresőmarketingben

A nyomtatott sajtóban

Sajtótörténeti tény, hogy az újságok nyomtatott korszakában a public relations anyagok (a PR-cikkek) a kölcsönös érdekeltség alapján jelentek meg a lapok hasábjain. Egy adott szervezeti egység, például vállalat, netán politikai párt saját sajtós szakember alkalmazott abból a célból, hogy az egység működését, új termékeit, akcióit ismertesse a publikum számára. Ennek érdekében a sajtós cikkeket írt és ezeket eljuttatta a sajtóhoz. Az orgánum örült az ingyen kapott anyagnak: nem kellett újságírót küldeni az adott céghez vagy társadalmi formációhoz, hogy megtudakolja, mi újság a házuk táján, milyen új terméket dobnak piacra vagy milyen új politikai kampányba kezdenek. A hírértékű információkat ingyen megkapták, így örömmel közölték a cikket. Igen elégedett lehetett PR-anyag mögött álló egység is, hiszen gyakorlatilag ingyen jutott reklámfelülethez, mivel az adott cikkben tevékenységét pozitív színben beállító információk sorakoztak.

Az online médiában


Az online sajtó esetében ez másképpen alakult, a nagy hírportálok, magazinok nem közölték ingyen a marketinganyagokat, hanem bizonyos díjazás féjében tették közzé felületükön. De a megbízónak általában még így is megérte saját újságírót, sajtós piár szakértőt alkalmazni, hiszen egy-egy PR-cikk közléséért csak töredékét kérték annak az online orgánumok, mint amennyit például egy televíziós hirdetésért elkérnek.

A keresőmarketing területén


Az újabb nagy változás akkor történt, amikor a PR-cikk fogalma a keresőmarketing területén bukkant fel. Mert amíg a fent említett két esetben a cikk azáltal fejtette ki hatását, hogy sokan elolvasták, így a benne rejlő információk növelték az adott szervezeti egység presztízsét, népszerűsítették a brandjét, a közönség számára ismertté tették termékeit, szolgáltatásait - addig a keresőmarketing területén ezeknek a cikkeknek az egyedüli értelme az, hogy
a PR-cikkek szöveges hivatkozást, kattintható linket tartalmaznak és ez a hivatkozás a megbízó honlapjára vagy annak egy oldalára mutat.
Ha például egy üzem műanyag tartályt gyárt és ezt minél nagyobb számban azon a réven szeretné eladni, hogy honlapján hirdeti termékeit, akkor elemi érdeke, hogy az a honlap megtalálható, tartalma pedig kereshető legyen, mi több: azzal a kifejezéssel, hogy műanyag tartály vásárlás, lehetőleg az első legyen a Google találatai között.

Nos, ezt a top pozíciót megszerezni azonban igen nehéz, ha sok a konkurens vállalat, pontosabban sok az olyan weboldal, amely műanyag eszközöket kínál megvásárlásra. Jó eséllyel az adott kulcsszóra - műanyag tartály - oldalak tucatjai versengenek az elsőbbségért.

A Google-helyezést javítani számos módon lehet, ezzel a keresőoptimalizálás foglalkozik, tágabb értelemben pedig a keresőmarketing, amelynek igen fontos része a piár cikkek elhelyezés, az ebben szereplő link segíti a hivatkozott oldal pozíciószerződését, így annak a vállalkozásnak a weblapja esélyesebb a jobb helyezése, amelyikről minél több PRcikk jelenik meg, pontosabban minél több cikkben szerepel az internetes visszacsatolás az adott oldalra: így érvényesül a linkek hatása.

Ennek következtében a public relations cikkek megjelentetése külön iparággá fejlődött a Google helyezésekért folytatott versenyben. Számos olyan weboldal létezik, amely erre a feladatra specializálódott és ha az oldal szakértő kezekben működik, akkor valóban hatékony, és a marketing szövegeknek köszönhetően releváns linkekkel tud céges honlapokat, webáruházakat támogatni. Egy ilyen oldal található a következő címen is: keresőmarketing célú PR -cikkek megjelentetése azonnal link elhelyezéssel.

Műanyagtartály-áruház honlapjának optimalizálása

műanyag tartály
SEO: Műanyag tartály gyártás honlap optimalizálása
Az ipari műanyag tartályokat gyártó és forgalmazó vállalkozás honlapjának az optimalizálása a tartalom fel javításával kezdődött, ennek keretében létesült egy műanyag tartály gyártás és egy ipari kármentő tálca című aloldal, amelyekre speciálisan kulcsszavas tartalom került, és amely számba vette egyrészt a gyártási technológiát, amely nem más mint a rotációs öntés, másrészt az ipari műanyag tálca környezetvédő jellegét. Így ezek a weboldalak az online áruház hangsúlyos részeivé váltak és kiegészítették a főleg termékkínálat-oldalakat. Az utóbbiak az IBC tartályok, műanyag hordók és polietilén gyűjtő tálcák nagy kínálatát mutatták viszonylag kevés szöveg, de annál több kép segítségével. Mind közül a legjobb helyezést a Google keresőben az alig optimalizált folyadéktároló tartályok aloldal szerezte. A webhely főoldalára mutató link a Műanyag tartály, ivóvízkezelés című blogposztban került elhelyezésre, lévén a cég klór-dioxidos ivóvíz-fertőtlenítéssel is foglalkozik a tartálygyártás mellett. Vízkezelés


PR-cikk megjelentetése optimalizált weboldalon műanyag tartály kulcsszóval. Public relations cikkek ára, marketing anyagok írása, megjelentetése saját blogban. Keresőmarketing honlap: Google első hely ára.  Kapcsolódó:


Népszerű bejegyzések