BDK BLOG

2011. november 24., csütörtök

Pszochodráma és irodalom

A minimalista abszurd pszichodráma
Irodalmi kísérlet és kognitív pszichológia - terápiás módszer a pánikbetegség és agorafóbia leküzdésére

Nem először próbálkozom „műfajteremtéssel”. A kifejezés persze túl nagyképű akkor is, ha előttem senki sem írt limerikben sírverseket, mint ahogy a posztmodern koan létrehozásában is szűz területen botladozom. Most újabb határmezsgyén próbálok egyensúlyozni.

Eredetileg a pszichodráma egyáltalán nem irodalmi műfaj, hanem gyógyászati módszer, akcióelvű, cselekvésközpontú, feltáró jellegű csoport-pszichoterápiás technika, melyet Jacob Levi Moreno a múlt század első felében dolgozott ki, és amelyet Mérei Ferenc honosított meg Magyarországon az 1970-​​es évek elején. Az eredeti pszichodrámában előre megírt szöveg nem szerepel. Ezzel ellentétben új irodalmi kísérletemben minimalista „abszurd pszichodrámákat” (párbeszédeket, monológokat, szituáció-leírásokat) teszek közzé, majd egy-két nappal később ezekhez hozzátoldom a csoportterápiás alkalmazást érintő megjegyzéseimet. A kettő együtt alkotja az általam elképzelt új irodalmi műfaj, a voltaképpeni pszichodráma kis darabjait. A projektum oldala: Pánikbetegség és pszichodráma (a szövegek elolvasása után kattints a »tovább linkre). 
SEO: Pszichodráma és irodalom - kognitív pánik | agorafóbia - pszichodráma - pánikbetegség kezelése - pszichotrauma 

Pszichodráma - posztmodern irodalmi kísérlet és abszurd pszichoterápiás módszer a szorongásos pánikbetegség és a krónikus agorafóbia tüneteinek leküzdésére a kognitív pszichológia elmélete és gyakorlata alapján

2011. november 18., péntek

Lemondott Orbán Viktor

Elvtársak, itt a vége. Tovariscsi, konyec! | Frissítés: A Szolidaritás mozgalom december 17-i akciójához virtuálisan csatlakozva az alábbiakban magam is gúnycédulával illetem a demokráciát megcsúfoló és a magyarság egységét és boldogulását veszélyeztető miniszterelnököt.Az eredeti poszt:

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, benyújtotta lemondását a köztársasági elnöknek. Indoklása szerint azért nem tud tovább a magyar szabadságharc élén állni, mert:
  • ellene fordult az érdekeit féltő üzleti világ, jelesül az IMF és a karvalytőle
  • az ellenzék destruálja a parlamenti és kormányzati munkát és Vona Gábor is csúnyán nézett rá
  • a Zemberek nem érdemlik meg, hogy az ő védő szárnyai alatt békében és bőségben élvezzék a fülkeforradalom korszakos vívmányait
  • a Fideszben elharapózott az irigység és féltékenység, továbbá akadtak képviselők, akiknek teljesen váratlanul és indokolatlanul saját véleménye lett.

További részletek:

2011. november 15., kedd

Transzferár nyilvántartás

2011 elején a transzferárakat és a transzferár nyilvántartást azon a réven ismertem meg, hogy SEO-megbízással kerestek meg: egy üzleti oldalt kellett volna keresőoptimalizálnom. Nem igazán fűllött a fogam a dologhoz, de az üzletasszony rábeszélt. Ha pedig így történt, akkor már komolyan vettem a dolgot. Én az ilyen munkát saját bázis kialakításával kezdem, ezért rögvest indítottam két üzleti blogot a témában. Aztán a megbízóval mégsem sikerült megegyeznünk, de én a két blog gondozását nem hagytam abba, mígnem 3-as PR értékre és a találati listákon igen jó pozíciókra tettek szert. Ekkor más helyről újabb megbízás érkezett. Ezúttal meg is állapodtunk. Az általam támogatott oldal előbb szépen lépdelt előre a Google találati listán, aztán visszaesett. De hát a SEO-munka türelemjáték, aki gyors eredményt vár, az szamár. Hát most én is kínlódgatok és lassan magam is transzferárabilissá és szerverilissé válok.