BDK BLOG

2010. augusztus 5., csütörtök

Népeslap, Hatvani Szalon, Google sites

Csönge hosszas készülődés után végre elindította Népeslap c. blogját. Ebben grafikusi szakdolgozatának anyagát fogja publikálni, nevezetesen tíz egynéhány "megképeslaposított" magyar közmondást. Elsőként ezt tette fel:
Ugyanitt jelzi, hogy a Bánkitó Fesztiválon sorozatának 14 darabját kiállítják.
*

Mert a szerkesztő kérte, hát megadtam hozzájárulásomat, hogy oldalaimról - pontos forráshely-linkkel - anyagokat vegyen át tőlem a Hatvani Szalon c. kulturális portál. Legutóbbi haikuim például így festenek ott: Balla D. Károly: NéHAIKU. Maga a portál sajnos (egyelőre?) igen kezdetleges, és a felpakolt anyagok is eléggé esetlegesek, nem biztos, hogy túl okos döntés volt részemről a beleegyezésemet adni az átvételekhez, mert a tájékozatlanabb olvasó olybá veheti, mintha tényleges szerzőjük lennék és én magam nyomnám fel az írásaimat (és nem csupán a másodközlésekhez adtam volna engedélyt). De egyelőre nem bolygatom a dolgot...

*

Írói oldalamat a Google sites keretében építgetem, és nagy megelégedésemre szolgált, hogy a Google négyes Page Rank értékre minősítette. Tegnapig. Ma némi megrökönyödéssel előbb azt vettem észre, hogy 0 a Page Rankom, aztán azt is, hogy egyetlen oldalam sincs indexálva a keresőben (holott előző nap még több száz volt, szinte minden aloldalam). Aztán rájöttem, mi történt. A rendszer a http:// kezdetű linkekről áttért a https:// kezdetűekre. Minden belső link eszerint változott meg és maga az oldal http://sites.google.com/site/balladkaroly/ helyett https://sites.google.com/site/balladkaroly/ alatt fut. Bár ahogy a főoldal, úgy minden aloldal is bejön a régi címre (egyfajta átirányítással, gondolom), és a régi címeken a kereső tárolója is őrzi őket, így hát az ide mutató régi linkek működnek - épp csak oldal-érték növelő hatásuk veszett el, s velük a Page Rank-érték. Így hát most sok egyéb oldalamon szépen kezdhetem átírni az ide mutató linkeket. Itt már meg is kezdem. Tehát:


És a legutóbbi frissítések:
  • Eső után, tavasszal
  • Este, nyáron
  • Biztos vélemény
  • Hajnali manír
  • Könnyű őszi látszat
  • Kockázat nélkül
  • Esti tűzijáték
  • Ünnepi juss
  • Párás hajnalon
  • Könnyű látszat, legvégül
- a Tíz nyári és őszi szonett versciklusom 10 szonettje.

Frissítés.
A Googlesite helyett azóta másutt is építgetem archívumomat, a honlapoptimalizálás terén pedig új projektumaim indultak:

Balla Csönge Népeslapok c. blogja ritkán frissül. A BDK-haikuk elmaradtak a Szalonból, télikertbe kültöztek. A télikertépítő cég honlapjának az optimalizálása egy új keresőmarketing projekt  - szövegírás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése