Milyen orientációjú a Kárpáti Igaz Szó?

Szavazás itt (ha nem töltődik be, frissíts!)» » » » » (lezárult!!) 

Napi blogom egyik aktuális bejegyzésében (Ráfázhat a Fidesz) azt latolgatom, milyen veszélyekkel járhat, ha a határon túli szavazók megváltoztatják a magyarországi politikai erőviszonyokat. Ami több puszta feltételezésnél, mert Kárpátalján például az utóbbi időben megszaporodtak azok a jelek, amelyek a Jobbik népszerűségét támasztják alá. EU-képviselőjük Beregszászban irodát nyitott a magyar lakosság nagy megelégedésére, a főiskolai-egyetemi ifjúság körében két olyan szervezet is alakult, amely a Jobbik ideológiájával rokonítható elveket vall. Ezt támasztja alá a jegyzetemben felhozott példa is: „A Kárpáti Igaz Szó internetes honlapja bő hónapja szavazást indított* arra nézvést, ha lenne szavazati joguk, melyik pártra voksolnának olvasóik. A minta persze nem reprezentatív, ám az mégis jelzésértékű, hogy egy nagyjából baloldalinak (!) tartott lap online felületén a listát a Jobbik vezeti.”

Az írásomra reagáló hozzászólások egyikében a magát Kárpáti Igaz Szónak nevező olvasóm kifogásolta a nagyjából baloldali minősítést azzal, hogy egyfelől ez olyan, mint a félig-meddig szűz, másfelől meg ők éppenséggel mindenevők, minden irányzatra nyitottak.

Nos, én ezt kicsit másként gondolom.

Először is abból indulok ki, hogy a KISZó tartalma, cikkeinek hangneme, politikailag értelmezhető állásfoglalásai, a benne megszólalók véleménye alapján milyennek minősíthető; másodszor aszerint értékelem, hogy melyek a lap vezető munkatársainak és szerzőik egy részének a politikai kötődései (UMDSZ); harmadrészt érdemes megvizsgálni, hol helyezkedik el a lap a média által lefedett kárpátaljai magyar politikai palettán: mi áll tőle balra és tőle jobbra - ha csak „jobbrább” látunk számottevő orgánumot, akkor a KISZó annak ellenére is balosnak tűnne, ha középütt állna. De szerintem nem ott áll.

Ám kérdezzük meg a tisztelt olvasót! Szavazást indítottam: itt fent jobbra lehet nyomni a gombot (egyidejűleg több válasz is megadható). Várom a véleményeket.

(Akik nem tudnak dönteni, azoknak a „félig-meddig szűz” gombot javaslom.)

* Az említett szavazást azóta lezárták, helyén egy másik indult. Bár a Fidesz egyszer-egyszer rövid időre átvette a vezetést, lezárás előtt a Jobbik meggyőző fölénnyel vezetett.

FRISSÍTÉS. Lezárult a szavazás helyben is. Összefoglaló, további részletek itt:
Baloldali-e a Kárpáti Igaz Szó

________________

Optimalizációs téma:

Online SMS küldés magyar mobilhálózatra

Az sms-blog legújabb híre a tartalommarketing blogon nyert végső elhelyezést: szövegírás, google tartalom marketing blog: A Prisma filteres fotó alkalmazásként működik, de itt nem csak egyszerű szűrőkről beszélhetünk. Az alkalmazás neurális hálózatokat és mesterséges intelligenciát használ a képek elemzésekor, így egy bonyolult dizájnt eredményez, mely nem hasonlítható az eddig megszokott alkalmazások működési elvéhez. Prisma fotó manipulátor - tartalom marketing

Népszerű bejegyzések